اعرابي مدير نشر اختران درگفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : اساس و پايه يك فيلم سينماي ، در متن و فيلمنامه آن است و ضعف عمده فيلمهاي ايراني نيز در فيلمنامه هاست.
وي ارتباط مستمر سينماگران را با آثار ادبيات داستاني ، عاملي موثر در قوت فيلمنامه ها و شكل گيري اصولمند ساختار داستاني فيلمها دانست و ادامه داد : انتظار نمي رود كه همه سينماگران ، نويسنده نيز باشند اما از اين نكته هم نمي توان غافل شد كه بسياري از فيلمها و كارگردانان موفق ما ، ارتباطي تنگاتنگ با ادبيات داشته اند.
ناشر رمان "جسدهاي شيشه اي" (به قلم مسعود كيميايي) به آثار سينماي اين نويسنده و كارگردان شهير سينما اشاره كرد و افزود : مسعود كيميايي ، هم بسيار مطالعه مي كند ، هم مي نويسد و هم به تصوير در مي آورد. فيلمهاي او بي ارتباط با خوانده هاي او نيست ، ضمن اين كه رمان "جسدهاي شيشه اي" او نيز بسيار به سينما نزديك است.
وي به خرده داستانها ، شخصيت هاي متعدد و زنجيره حوادث موجود در اين رمان اشاره كرد و گفت : در اين رمان ، هر داستان و هر شخصيت ، بطور درخشاني معرفي و توصيف شده است، اگرچه اتصال آنها به هم كمي دشوار است و به پازل هايي مي ماند كه چيدن آنها كنار يكديگر چندان آسان نيست. شايد بتوان اين رمان را مثل تاريخ سرزمين مان ، تكه تكه و بريده بريده توصيف كرد.
اعرابي در پايان به فيلمهايي چون شازده احتجاب ، آرامش در حضور ديگران و داش آكل كه بر پايه اقتباس هاي ادبي در ايران ساخته شدند اشاره كرد و به مهرگفت : اگرچه خود را در جايگاه يك تحليلگر هنري و سينمايي نمي دانم ، اما قاطعانه مي گويم كه رمز ماندگاري چنين فيلمهايي در تاريخ سينما ، بجز وجوه فني و امتيازهاي سينمايي ، مرهون آثار فاخر ادبي بوده اند كه سينماگران به آنها استناد و رجوع كرده اند.
نظر شما